Οι φωτογραφίες, που πάντα θα σας δίνουν χαρά



Όσοι γονείς έχουν τη δυνατότητα ξεκινούν τη «φωτογράφιση» των παιδιών τους ακόμα και μέσα στην αίθουσα τοκετού. Ειδικά το πρώτο διάστημα τους πιάνει ένα αμόκ απαθανάτισης κάθε στιγμής του νεογέννητου και μετά περνούν ώρες μπροστά στον υπολογιστή τους, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τις καλύτερες.

Υπάρχουν, όμως, κάποιες φωτογραφίες, που όσες φορές και να τις δουν στο μέλλον, ύστερα από χρόνια, πάντοτε ένα χαμόγελα θα διαγράφεται στα χείλη τους.

• ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ
Ο μπαμπάς, η μαμά και το μωρό μαζί. Μία πόζα σε «φωτογράφο» πάντοτε θα θυμίζει τις ευτυχισμένες στιγμές, ενώ θα κάνει τις αϋπνίες, την κούραση και τα νεύρα, «γλυκές» αναμνήσεις.

• SELFIE
Οι φωτογραφίες, δηλαδή, που βγάζουν μόνοι τους οι γονείς κρατώντας το κινητό τηλέφωνο ή τη φωτογραφική μηχανή τους προτάσσοντας το χέρι με το φακό προς το μέρος τους. Πολλές φορές το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, μιας και γονείς και παιδί είναι μάγουλο με μάγουλο για να χωρέσουν στο κάδρο της φωτογραφίας από τόσο κοντά.

• ΑΠΑΝΩΤΕΣ
Αυτά τα κλικ το ένα μετά το άλλο, που μοιάζουν με τα καρέ ενός φιλμ και παρουσιάζουν ολοκληρωμένη μία ιστορία. Την ώρα, που τρώει με τον μπαμπά, τις γκριμάτσες τους, το «αποτέλεσμα»…

• ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΕΣ
Όλοι οι άνθρωποι κάνουμε ασυναίσθητα κάποιες εκφράσεις ιδιαίτερες. Βλέποντας εκείνες του μωρού σου, χρόνια μετά, ίσως και με το παιδί ενήλικα πια, αυτόματα φέρνεις στο μυαλό σου εκτός από τις συγκεκριμένες και άλλες εικόνες.

• ΠΡΩΤΙΕΣ
Την πρώτη φορά, που μπήκε στο σπίτι με το πορτ-μπεμπέ, που έφαγε κρέμα, που σηκώθηκε στα πόδια του, που έπιασε κουτάλι, που περπάτησε… Δεν χρειάζονται σχόλια για το πόσο σημαντικές αποδεικνύονται αυτές οι φωτογραφίες.